Az Urmánczy fürdő az erdélyi Maroshévízen (Topliţa), a havasokkal körülvett város központjában, az állomás közvetlen közelében fekszik. A Maros jobb partján, 650 m tengerszint feletti magasságon fekvő strandról a Kelemen-havasok, a Tárnica-csúcs látható. A forrásoknál 26 fokos ásványvízzel működik.

A fürdőben található a környék legnagyobb, olimpiai méretű úszómedencéje (50×20 m). Igazi kuriózum a 1,40 m mély kiss pihenőmedence alján a feltörő források által melegített kavicsokkal. Két gyermekmedence van: egy kör alakú pancsoló a legkisebbek számára és egy valamivel mélyebb gyermekmedence. Hinták, homokozó, mászóhenger és ingyenes gyerekfoglalkozások segítenek a gyermekek figyelmét lekötni. Az Urmánczy strandon hangulatos sörterasz is működik, ahol faszénnen sült grillételek kaphatók.

Az Urmánczy fürdőt tápláló. állandóan cserélődő ásványvíz a kálcium-mágnézium-karbonátos vizek családjába tartozik, a régi fürdőkalauzok szerint kiválóan alkalmas olyan betegek kezelésére is, akiknek szív vagy keringési bántalmai miatt a melegebb víz ártalmas. Folyamatban van a források hivatalos gyógyvízzé nyilvánítása. Az Országos Rehabilitációs, Orvosfizikai és Balneoklimatológiai Intézet 2017-es évi jelentése szerint vize a következő betegségek gyógyítására javasolt:
· krónikus degeneratív reumás betegségek
· krónikus reumás ízületi betegségek
· a mozgásrendszer poszttraumás krónikus betegségei
· a perifériás idegrendszer krónikus betegségei

A közeli Kelemen és Görgényi havasokban remek túrahelyek vannak. Kirándulások célpontja lehet Borszék (28 km); a szárhegyi reneszánsz Lázár kastély, Gyergyószentmiklós (36 km), a Gyilkos-tó (62 km); a parajdi sóbánya és Szováta (89 km) sós fürdői; Csíkszereda (100 km), Csíksomlyó, Tusnád fürdő, Szent Anna tó; Szászrégen (69 km), a gernyeszegi és sáromberki barokk kastélyok, Marosvásárhely (101 km).