Az Urmánczy fürdő az erdélyi Maroshévízen (Topliţa), a havasokkal körülvett város központjában, az állomás közvetlen közelében fekszik. 26-27 fokos termálvízzel működik.

A fürdő központja a környék legnagyobb, olimpiai méretű úszómedencéje (50×20 m), igazi kuriózum a 1,40 m mély kiss pihenőmedence, alján a feltörő források által melegített kavicsokkal. Két gyermekmedence van: egy kör alakú pancsoló a legkisebbek számára és egy valamivel mélyebb gyerekmedence. Hinták, homokozó, lipinka, mászóhenger segít a gyermekek figyelmét lekötni. 2016-tól egy kis állatfarm is látogatható. Nagy kedvenc Kócos, a póni. Az Urmánczy strandon hangulatos sörterasz is működik, ahol egyszerű grillételek, hamburgerek, koktélok, limonádék, shakek kaphatók.

Az állandóan cserélődő víz a kálcium-mágnézium-karbonátos vizek családjába tartozik, a régi fürdőkalauzok szerint kiválóan alkalmas olyan betegek kezelésére is, akiknek szív vagy keringési bántalmai miatt a melegebb víz ártalmas. Folyamatban van a strand vizének hivatalos gyógyvízzé nyilvánítása.

A közeli Kelemen és Görgényi havasokban remek túrahelyek vannak. Kirándulások célpontja lehet Borszék (28 km); a szárhegyi reneszánsz Lázár kastély, Gyergyószentmiklós (36 km), a Gyilkostó (62 km); a parajdi sóbánya és Szováta (89 km) sós fürdői; Csíkszereda (100 km), Csíksomlyó, Tusnád, Szent Anna tó; Szászrégen (69 km), a gernyeszegi és sáromberki barokk kastélyok, Marosvásárhely (101 km).