Ștrandul Urmánczy este o mică oază în centrul oraşului Topliţa (jud. Harghita), la câţiva paşi de gară. E situat pe malul drept al Mureşului, la o altitudine de 650 de metri și oferă vedere spre munţii Călimani, vârful Tarniţa. Este alimentat de izvoare de apă minerală, cu temperatura de 26 de grade la sursă.

Ștrandul Urmánczy are piscina de mărime olimpică mare (50×20 m), singura de acest fel din zonă. O raritate adevărată e bazinul mic (1,40 m adâncime) cu izvoare naturale ce încălzesc ușor pietrele rotunde de pe fund. Copiii se pot bucura de două piscine: una semicirculară pentru bebeluşi şi una un pic mai adâncă pentru copii mai mari. E și un teren de joacă cu groapă de nisip, balansoar, tub de cătărat şi leagăne.

La terasa ștrandului Urmánczy oferim bunătăţi proaspăt pregătite pe grătarul încins, cu alte cuvinte tot ce trebuie pentru ca să vă simţiţi bine.

Apa bazinelor bogate în magneziu și calciu a fost prezentat în ghidurile istorice cu calităţi curative, temperatura moderată făcând-o potrivită şi pentru bolnavii cu boli cardiace şi vasculare, cărora apa fierbinte dăuneză. Procedura de redobândire a calificativului de loc balnear e în curs, conform raportului de încercări din 2017 al Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie apa minerală naturală poate fi valorificată în următoarele proceduri hidro-kinetoterapeutice:
· Afecțiuni reumatismale degenerative cronice
· Afecțiuni reumatismale abarticulare cronice
· Afecțiuni posttraumatice cronice ale aparatului locomotor
· Afecțiuni neurologice periferice cronice

Orașul Topliţa este înconjurată de munţii Gurghiu şi Călimani, cu multiple posibilăţi pentru drumeţii. Cu mici escapade de o jumatătate de zi, sau de o zi întreagă, se pot vizita multe obiective turistice precum: Borsec (28 km); castelul renascentist din Lăzarea (31 km) Gheorgheni (36 km), Lacul Roşu (62 km), Cheile Bicazului; salina de la Prajd (79 km), Sovata (89 km); locul de pelerinaj Şumuleu Ciuc (92 km), Tuşnad (115 km), Lacul Sfanta Ana (124 km); Reghin (69 km), castelele baroce din Gorneşti şi Periş şi Târgu Mures (100 km).